pátek 1. února 2013

Red Bus Tour


Chvilku jsem se odmlčel kvůli problémům s připojením k Internetu, takže doháním.
Výuka se nám včera rozjela naplno, ale i tak máme čas na doprovodný program. Ve středu vyla na řadě Red Bus Tour, tedy okružní jízda červeným autobusem. Nastoupili jsme u majáku, obsadili jsme všechna volná místa na střeše a vydali se na projížďku centrem města. Ze začátku šla cesta v pohodě, ale pak jsme se dostali do souvislé kolony vozidel a už jsme se z ní nevymotali.
V Kapském městě fouká prakticky pořád silný vítr a začíná si vybírat oběti. Profesorovi odfoukl silný vítr na střeše autobusu čepici. Místní týpek ji obratně chytil uprostřed frekventované silnice a chvilku s ní za námi běžel (znám pár zemí, kde by utíkal na opačnou stranu), ale zastávka byla příliš daleko, takže to nakonec neklaplo a zůstal mu suvenýr (nebo ji spíš vyhodil).



V průběhu cesty jsme vytvořili pětičlennou keškovou úderku, která na zastávce č. 11 (nebo 10?) provedla rychlý výsadek a vydala se hledat krabičky a prohlížet město. Hlásím 100% úlovek, obzvlášť ta poslední byla zajímavá. Pak zpátky do autobusu a kolem Table Hill zpátky na hotel na večeři. Zatímco ve městě foukalo hodně, pod Table Hill foukalo šíleně. Při pokusu natočit to celé na video na telefon mi ho to málem vyfouklo z ruky. Ale zvládl jsem to, tak se ho pokusím někam uložit (třeba na YouTube, až se to naučím).

Večer jsem přikupil nový voucher na Internet, původní gigový už byl pryč. 7,5 minuty skype (s videem) a byl pryč i ten nový stogigový. Musím změnit strategii. Nabízí se nedaleká kavárna...

Žádné komentáře:

Okomentovat